ibis apps

Brink Management & Advies
is onderdeel van
Brink Groep

Grondwaardebepaling / Opbrengstpotentie

De opbrengstpotentie dan wel de marktwaarde van een gebouw of gebied wordt bepaald door de huidige bestemming of door de herbestemmings- en ontwikkelpotentie. Meestal wordt Brink Groep ingeschakeld als er mogelijkheden zijn voor herbestemming of ontwikkeling. Ook bij veranderingen in de samenstelling van een portefeuille is de waarde van het vastgoed een belangrijk onderdeel van het afwegingskader. Als gekozen wordt voor afstoting kruipt Brink Groep in de huid van een marktpartij om te bepalen wat de mogelijkheden zijn om de opbrengsten te optimaliseren door:

  1. een alternatieve invulling te geven aan het huidige vastgoed;
  2. het vastgoed te slopen en nieuw vastgoed / een gebiedsontwikkeling te realiseren;
  3. een combinatie.

De businesscase voor de marktpartij wordt in beeld gebracht, zodat kan worden bepaald wat een marktpartij maximaal bereid zal zijn voor de locatie te betalen (residuele waarde). Vervolgens adviseert Brink Groep desgewenst over de wijze waarop de locatie het beste in de markt kan worden gezet en assisteren wij bij de onderhandelingen.

Brink Groep is thuis in grondwaardeberekeningen voor alle typen vastgoed (waaronder grondposities, woningen, kantoren, winkels, leisure, zorg, onderwijs, cultureel, maatschappelijk vastgoed en parkeervoorzieningen). Bij het adviseren over grondprijzen vinden wij het belangrijk om de context te betrekken. Wat is het doel van de grondwaardebepaling? Welke partijen komen in aanmerking? Onder welke condities wordt de grond uitgegeven? Hoe wordt de grond ‘in de markt’ gezet? Bij het bepalen van de waarde van de opstallen is het doel ook van groot belang. Is er sprake van het bepalen van de marktpositie of moet de juiste waarde voor de jaarrekening worden bepaald?

Brink Groep beschikt over eigen waarderingsspecialisten en gecertificeerde taxateurs. Een taxatierapport wordt opgesteld volgens de internationale taxatiestandaard van de RICS (Red Book), waarmee de waardering voldoet aan de hoogste internationale kwaliteitsstandaard.

Publicaties

Referenties

Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam

Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam Haalbaarheid herhuisvesting Hogeschool Circus Arts

Lees meer

Gemeente Leiden

Gemeente LeidenOpbrengstpotentie en grondwaardebepaling voor KAT-terrein in Leiden

Lees meer


Specialist(en)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tel: 06 51 85 24 97
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Knap werk