Newsroom

Bijzonder ‘Certificate of kindness’ voor Brink Groep

16 november 2018

Toen ze aan haar moeder vertelde over een weeshuis in Jakarta waar een goede vriendin vrijwilligerswerk doet, zei haar moeder verrast: “Mijn neven hebben ook in dat weeshuis gezeten!” ‘Niet te geloven, wat een toeval,’ dacht Diana de Ceuninck van Capelle, onze HR manager. Ze hád al plannen om af te reizen naar Indonesië om haar vriendin te bezoeken, maar nu wist ze het zeker: ‘Dat weeshuis wil ik zien, ik wil weten waar mijn familie is opgegroeid.’ Het werd een bezoek om nooit te vergeten, helemaal omdat ze namens Brink Groep een cheque mocht overhandigen van maar liefst € 2.500,-.

Collega Ingeborg van den Ban haalde €13.881 voor de Stichting ALS

14 november 2018

Collega Ingeborg van den Ban liep al jaren hard, maar altijd afstanden van 5 tot 10 km. Tot 14 oktober. Die dag liep ze namelijk de halve marathon in Eindhoven. Niet gewoon omdat ze het leuk vond, maar om aandacht te vragen voor de slopende ziekte ALS. In maart dit jaar werd deze ziekte, die het zenuwstelsel aantast waardoor je steeds minder valide wordt en uiteindelijk ook aan overlijdt, bij haar vader gediagnostiseerd. Ze haalde in totaal €13.881 op, een gigantisch bedrag waar ook veel collega’s een bijdrage aan leverden. Hier vertelt ze over die bijzondere dag.

Hans de Jonge onderscheiden met de Hudig-penning

30 oktober 2018

Directievoorzitter van Brink Groep, Hans de Jonge, kreeg maandag 29 oktober door minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en vice-premier Kajsa Ollongren de Hudig-penning 2018 uitgereikt. Deze onderscheiding wordt sinds 1935 toegekend ‘aan diegene, die zich in Nederland op het gebied van de volkshuisvesting en/of stedenbouw in de laatste vijf jaren op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt.’ Hans de Jonge krijgt de penning vanwege zijn unieke bijdrage aan de oprichting en uitbouw van het vakgebied Vastgoed Management en Ontwikkeling. Hans is daarmee, zo schrijft de jury, “initiatiefnemer en oprichter van de nieuwe loot aan de stam van ruimtelijke ordening, projectontwikkeling, bouwen en vastgoed.”

Stadhuistoren Eindhoven circulair ‘opgeruimd’

29 juni 2018

Renovatie Stadhuistoren afgerond: 95% van de materialen hergebruikt of gerecycled.

De eerste ‘Living Labs’ van de Eindhovense stadhuistoren zijn klaar! Werkplekken met als doel gelukkige, gezonde en productieve gebruikers, voor wie duurzaam gedrag vanzelfsprekend is. Een werkomgeving waarin elk materiaal een tweede of een derde kans krijgt.

MVO bij Brink Groep: we pakten in 2017 flink door!

10 juli 2018

Vorig jaar konden we hier melden dat we maar liefst 13% reductie realiseerden in onze CO2 footprint. Met een jaarlijkse doelstelling van 5% reductie waren we daar echt trots op. Tegelijkertijd wisten we: het kan natuurlijk altijd beter. We pakten in 2017 dan ook flink door. We gingen meer elektrisch rijden en namen vaker de trein, waarmee we 10% minder brandstof verbruikten en 326% meer OV-kilometers maakten. We reduceerden bovendien ons gebruik van grijze stroom naar 0 Kwh en verbruikten 17% minder papier. U leest het allemaal in onze MVO factsheet van 2017.

Provada-debat Klimaatakkoord: van doelstelling tot concrete afspraken binnen de sector

06 juni 2018

Donderdag 7 juni modereert onze directievoorzitter Hans de Jonge het debat op de Provada over het Klimaatakkoord. Collega Evi van Rijn werkt mee aan diverse vraagstukken rondom dit Klimaatakkoord. Over de inhoud kan ze nog niks zeggen, wel weet ze inmiddels: “Het lijkt voor velen een ver-van-mijn-bed-show, dit Klimaatakkoord, maar ik merk dat het dat helemaal niet is. Het is juist heel dichtbij. Er zijn zoveel mensen die gemotiveerd zijn om hier iets mee te doen!”

Provada-debat: Investeren in klimaatbestendig vastgoed: waarom zou je?

06 juni 2018

Het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie spoort overheden aan om meer tempo te maken met het klimaatbestendig inrichten van steden en dorpen. Gaat dat lukken en levert het ontwikkelaars, vastgoedeigenaren en investeerders iets extra’s op of kost de investering in ‘weerbaarheid en veerkracht’ hen vooral geld? Onze directievoorzitter Hans de Jonge modereert donderdag 7 juni een debat hierover op de Provada. Het belooft een echte discussie te worden: over de lange versus de korte termijn, businesscases, urgentie en de rol van de overheid en private partijen.

Hans de Jonge: “Bouwprojecten moeten wedstrijden worden zonder scheidsrechter”

01 mei 2018

Onlangs verzorgde onze directievoorzitter Hans de Jonge een keynote op de jaarbijeenkomst van de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Aan de hand van voorbeelden uit onze eigen praktijk wierp hij de vraag op of de Raad zichzelf op den duur niet overbodig zou moeten maken. Moet de Raad zich richten op het spreken van recht, of op het in dienst stellen van zijn kennis voor de sector, zodat op den duur geen ‘scheidsrechter’ meer nodig is?

Eerste gemeentepand !MPULS bijna af: 95% hergebruik van materialen

25 april 2018

Met ons consortium !MPULS verduurzamen we de komende 10 jaar 7 panden in de gemeente Eindhoven. De uitdaging die we van de gemeente kregen is om zelf maatregelen en oplossingen te bedenken die leiden tot maximale duurzaamheidswinst binnen een sluitende businesscase. Het eerste gemeentepand dat nu gerenoveerd en verduurzaamd wordt, is de Stadhuistoren. Gaaf genoeg is het gelukt om 95% van alles wat er aan materialen uit de Stadhuistoren is gehaald bij de renovatie te hergebruiken. Het gebouw had energielabel G en heeft straks waarschijnlijk energielabel A+++. In mei is het werk klaar, in juni trekt de gemeente erin.

Extra steun voor een bijzonder project in Oss

16 april 2018

Een extra steentje bijdragen aan een mooiere, betere, duurzamere wereld, dat steunen wij bij Brink Groep graag. Dat doen we onder meer via onze MBO-commissie (Maatschappelijk Betrokken Ondernemen), die bestaat uit collega’s. Iedere medewerker kan bij deze commissie een aanvraag indienen voor ondersteuning van een goed doel waarvoor hij of zij zich persoonlijk inzet. Collega Rob van den Berg is al langere tijd betrokken bij Stichting Elzeneindhuis van Slowcare. Een bijzonder project dat onlangs, via de MBO-commissie, aanvullende steun ontving van Rob met een schenking van € 2.500,-.

Efteling-attractie Symbolica wint internationale prijs

13 april 2018

In de zomer van 2017 opende de Efteling ter ere van haar 65e verjaardag haar nieuwste attractie Symbolica, een Paleis vol Fantasie. De afdeling bouwkostenmanagement van Brink Groep werkte mee aan deze prachtige overdekte familieattractie. Wij zijn dan ook trots dat de attractie onlangs in de Verenigde Staten is bekroond met een prestigieuze THEA Award, de 'Oscar van de attractieparkenwereld'.

28 duurzame en gasloze woningen in Wijchen

09 februari 2018

Een van de laatste stukjes grond die de gemeente Wijchen in eigendom heeft, krijgt in 2018 een gasloze bestemming. De 28 woningen in de wijk ‘Tuin van Woezik’ worden duurzaam en all-electric. Brink Management / Advies werd betrokken bij de invulling van dit vraagstuk.

Veel daglicht in nieuw gebouw Hogeschool Rotterdam

05 februari 2018

Hogeschool Rotterdam (HR) heeft dit collegejaar alle economische en bedrijfskundige opleidingen ondergebracht in de zogeheten HR Business School op de locatie Kralingse Zoom. Omdat enkele bouwdelen niet meer voldeden aan de huidige standaarden, viel de keuze op een nieuw gebouw.

Extra € 10 miljoen voor verduurzaming gemeente Eindhoven

12 december 2017

In het stadscentrum van Eindhoven krijgen 7 gemeentelijke gebouwen een duurzame vernieuwing. Door middel van het programma Slim Verduurzamen is budgetzekerheid en het ontschotten van budgetten gegarandeerd. "Hierdoor kunnen we in 10 jaar tijd € 10 miljoen extra vrijmaken voor verduurzaming." Brink Management / Advies (onderdeel van Brink Groep) inventariseerde de mogelijkheden op basis van de uitgesproken ambities van de gemeente.

Dashboardtools verbeteren vastgoedprestaties

24 november 2017

Het duo Bart van Moll en Erik Verkampen van Brink Management / Advies vormt de geestelijk vader van het label ‘BrinkBI’. Duurzaam Gebouwd voelde hen aan de tand hoe de diverse tools binnen het label inzicht geven in de prestaties van het vastgoed en bijdragen aan besluitvorming. “Door te beschikken over de juiste sturingsinformatie, kom je tot betere vastgoedstrategieën en is het eenvoudiger beslissingen te nemen die de prestaties van je vastgoed verhogen.”

De integratie van zonne-energie in de gebouwde omgeving

01 november 2017

“Bij een marmeren gevelplaat heeft niemand het over terugverdientijd, maar bij zonnepanelen wel. Daarom komt iets eenvoudigs zo lastig van de grond.” Dat constateerde wethouder Staf Depla tijdens het ontbijt van de KRACHTVOER-sessie Building Integrated PV op 27 oktober.

Verduurzaming woningmarkt hoogste prioriteit

28 september 2017

In een reportage in het FD van 27 september leggen zes experts uit hoe noodzakelijk leiderschap en langetermijnvisie zijn om de ambitieuze klimaatdoelstellingen voor de woningmarkt te kunnen halen. Ernst van der Leij, managing partner bij Brink Management / Advies (onderdeel van Brink Groep), nam op uitnodiging van het Kadaster deel aan dit rondetafelgesprek.

Praktijkcongres Gebiedsontwikkeling: een dag vol lessen uit het buitenland

08 november 2017

Op één dag best practices, reflecties, praktijkkennis en inspiratie rondom gebiedsontwikkeling. Het Praktijkcongres Gebiedsontwikkeling maakte het op dinsdag 7 november 2017 weer mogelijk. Met net als andere jaren een belangrijke rol voor onze directievoorzitter Hans de Jonge.

Met €600.000 is gepersonaliseerd kankeronderzoek stap dichterbij!

11 september 2017

Een uitdaging die collega Richard de Lange en zijn vijftienjarige dochter Dieke niet snel zullen vergeten! Zaterdag 2 september vond onder barre omstandigheden de 6e editie van Stelvio for Life plaats. Meer dan 300 deelnemers startten om half tien hardlopend, fietsend of wandelend aan het parcours dat vanwege de zware sneeuwval en kou was aangepast. Voor de veiligheid werd besloten tot een keerpunt na 13 km op 2147 meter hoogte. Hierna begon voor de deelnemers een afdaling, in tegenstelling tot de oorspronkelijke editie die finisht na 21,1 km op 2758 meter hoogte. De afstand werd hierdoor verlengd naar 26 km en zowel de start als de finish vonden plaats op het dorpsplein in Bormio.

Fietsen en hardlopen voor betere kankerbehandelingen

22 augustus 2017

Collega Richard de Lange bedwingt zaterdag 2 september 2017, samen met zijn dochter Dieke, de indrukwekkende bergpas Stelvio. De klim is 21,1 km lang, overbrugt 1.533 hoogtemeters en finisht na 34 haarspeldbochten op 2.758 meter hoogte. Richard en Dieke doen dit om geld op te halen voor het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Het CPCT wil inefficiënte kankerbehandelingen voorkomen door elke patiënt een gepersonaliseerde behandeling tegen kanker aan te bieden. Brink Groep ondersteunt dit doel.

MVO bij Brink Groep: 13% reductie in onze CO2 footprint in 2016

30 juni 2017

Rendabeler door duurzaamheid, daar geloven wij in bij Brink Groep. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is dan ook niet iets dat wij doen omdat het moet. Het is echt onderdeel van onze strategie en cultuur. Omdat we het zo belangrijk vinden, formuleren we jaarlijks concrete doelstellingen die we ook elk jaar toetsen. In onze MVOfacts ziet u hoe we presteerden in 2016. Trots zijn we dat we maar liefst 13% reductie realiseerden in onze CO2 footprint. Terwijl onze jaarlijkse doelstelling een reductie van 5% is. Onder meer de toename in gebruik van groene energie en de verhuizing van drie locaties naar één locatie in Rotterdam droegen hieraan bij. Wat deden we nog meer en wat leverde dat op?

Samen sloopmaterialen duurzaam inzetten

14 juli 2017

Hoe kunnen vrijkomende materialen uit de gerenoveerde panden het beste worden ingezet? Die vraag stond centraal tijdens de KRACHTVOERsessie Sociaal Materiaal op 6 juli die Gemeente Eindhoven en consortium !MPULS organiseerden. 20 Marktpartijen dachten mee in concrete toepassingen om tot 95% circulariteit te komen. Innovatieve ideeën kwamen op tafel en deals om materialen duurzaam te hergebruiken werden gesloten

Terugblik PROVADA 2017: inspiratie, ontmoetingen en veel debat

23 juni 2017

De PROVADA 2017 zit er weer op. De 13de editie alweer. We kijken terug op 3 dagen vol inspiratie, ontmoeting en vooral ook debat. ‘Onze’ Hans de Jonge en Marleen Hermans waren namelijk op verschillende dagen actief betrokken bij het programma. Zo leidde Marleen debatten over de status van de Bouwagenda en verstedelijking en discussieerde ze mee over de transformatieopgave. Hans reikte de Architectuurplaquettes uit en modereerde het debat over hoe je met een vraag-gestuurde ontwikkelstrategie je doelstellingen in gebiedsontwikkeling bereikt. Een kort verslag.

Campuses, added value or hype?

22 juni 2017

Van 28 juni tot en met 1 juli vindt een van de grootste vastgoed gerelateerde congressen van de wereld plaats in Delft. Ruim 350 vastgoedprofessionals en academisch onderzoekers van over de hele wereld meldden zich al aan voor de 24ste Conference of the European Real Estate Society (ERES). Wij verzorgen op vrijdag 30 juni een sessie over de kracht van de campus. Wat is de aantrekkingskracht van campussen op bedrijven, waarom werken campussen zo goed en welk bewijs hebben we dat campussen innovatie stimuleren?