05 juni 2014

NS levert stadskantoor Utrecht op

NS heeft het stadskantoor opgeleverd aan de gemeente Utrecht. Het markante gebouw naast Utrecht Centraal met een hoogte van 92 meter wordt de komende maanden verder ingericht. De bouw begon in april 2011. Voor de bouw van het stadskantoor contracteerde ontwikkelaar NS Stations de Bouwcombinatie SKU, een samenwerking tussen Boele& van Eesteren en G&S Bouw (beide VolkerWessels ondernemingen).

Het gebouw is ontworpen door architectenbureau Kraaijvanger en Kontek, onderdeel van Brink Groep, was gedurende het project de kostenadviseur voor NS Stations Vastgoedontwikkeling.

Michiel Noy, directievoorzitter van NS Stations: ‘De bouw van het stadskantoor Utrecht was een complex en ambitieus project en is gerealiseerd binnen de gestelde termijn. Ik ben er trots op dit prachtige gebouw over te dragen aan de gemeente. Ik verwacht dat gebruikers, bezoekers en ondernemers optimaal van alle voordelen van het gebouw zullen profiteren. Door de centrale ligging op het grootste OV-knooppunt van Nederland is het pand goed bereikbaar.’

Lees meer via Vastgoedmarkt