08 oktober 2014

Slimmere standaard bij Internationaal Strafhof

De spelregels van de Britse bouwstandaard NEC3 geven een soepele bouwpraktijk met veel ruimte voor samenwerking, optimalisaties en gezamenlijke risicobeheersing. Het ‘early warning system’ voorkomt grote problemen en extra kosten.

NEC3 zou zo de in Nederland gebruikelijke UAV-gc kunnen vervangen en de uitvoering bij veel bouwprojecten versimpelen, is de stellige overtuiging van de projectmanagers Paul Fondse van de Brink Groep en ingehuurd door het Internationaal Strafhof, en Bart van Eijk van de Bouwcombinatie Courtys. Inmiddels is de ruwbouw van het bijzondere gebouw in de Scheveningse duinen voor 90 procent af en is ook de afbouwfase al ruim over de helft. Lees het interview dat in Cobouw, editie zaterdag 4 oktober 2014 verscheen.

Publicatie

Slimmere standaard bij Internationaal Strafhof

Tot nog toe zijn zo’n 150 early warnings ingebracht en opgelost. “Een verademing vergeleken met de UAVgc, dat toch door juristen is geformuleerd en niet altijd even duidelijk is, terwijl NEC3 juist vanuit de praktijk en door techneuten is opgesteld”, legt Paul Fondse uit.

Lees het volledige interview ›