27 november 2014

Inventariseren monumentale panden nieuwe dienst van Kontek

Met de overname van diverse activiteiten van het voormalige Conserf b.v. maakt Kontek, onderdeel van Brink Groep, haar aanbod van diensten nog completer. De bestaande opdrachtgevers en lopende projecten die betrekking hebben op het inventariseren van bestaande monumentale panden worden door Kontek voortgezet. Deze stap is bijna logisch omdat de huidige opdrachtgevers van Kontek ook regelmatig vragen om monumentale panden te inventariseren als onderdeel van hun vastgoedportefeuille. Het streven is om nog in 2014 een EMA-certificering te behalen, zodat Kontek de inspectie ook geheel zelfstandig kan doen.

Inspecteren van monumentale panden

Naast de activiteiten verwelkomt Kontek twee nieuwe medewerkers die veel ervaring hebben met inspecties van monumentale panden. Zo kunnen kennis en ervaring gemakkelijk worden uitgewisseld en kan het Kontek-team snel worden bijgeschoold om naast gewone bestaande gebouwen ook monumentale panden te inspecteren. Anderzijds kan het brede dienstenpakket dat Kontek in de markt aanbiedt ook een belangrijke aanvulling zijn op het inspectiewerk dat voorheen door Conserf werd verricht. Denk daarbij aan EPA-labelling, EPA-maatwerk, kostenadvisering en MJOP’s.

Opdrachten voor Rijksvastgoedbedrijf en Gemeente Utrecht

Met deze overname en de ervaring die nu in huis wordt gehaald, biedt Kontek haar opdrachtgevers een nog scherpere integrale dienstverlening op het vlak van inventarisatie van bestaand vastgoed.

Zo worden BOEI-inspecties voor het Rijksvastgoedbedrijf uitgevoerd en heeft Gemeente Utrecht opdracht aan Kontek gegeven om komende jaren de helft van haar vastgoedportefeuille (zo’n 500 objecten) in kaart te brengen met oppervlaktemetingen conform NEN-2580, condititiemetingen (NEN-2767), MJOP’s, energieadvisering en labelling. Een deel van de 500 Utrechtse panden zijn monumentaal en kunnen nu ook in eigen huis worden geïnspecteerd.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Marc Schlaghecke 06 10 17 25 30 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.