24 februari 2017

Circulair bouwen van theorie tot praktijk

In het Duurzaam Gebouwd Magazine van februari pleiten Liesbeth Flipsen (projectleider) en Sander de Jong (voormalig adviseur) van Kontek (onderdeel van Brink Groep) voor het volgende hoofdstuk in de overgang naar een circulaire economie; circulair slopen, demonteren en hergebruik van complete gebouwelementen. Hoogwaardig hergebruik van materialen en gebouwelementen gebeurt nog niet op grote schaal, maar is niet langer toekomstmuziek. Zo bestaat in Amersfoort de intentie om een vrijstaande villa van honderd procent hergebruikt materiaal te bouwen.

Circulair bouwen van theorie tot praktijk

“Meerdere locaties in Nederland zijn rijp voor dit soort ontwikkelingen”, aldus Liesbeth. Sander vult aan “we komen verder in het realiseren van duurzame doelstellingen als we ervaringen met elkaar delen. En daar gaat het om: een volledig circulaire economie een stuk dichterbij brengen door onderlinge kennisdeling en samenwerking.”

Bij de totstandkoming van dit artikel was Sander de Jong in dienst van Kontek. Inmiddels is hij werkzaam als projectleider bij RPS.

Lees het volledige artikel ›

Meer weten over dit project? Neem dan contact op met:

Liesbeth Flipsen 06 22 40 75 13 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.