Raad van Commissarissen

Mr. E. M. (Ed) d'Hondt

Mr. E. M. (Ed) d'Hondt

Mr. E.M. (Ed) d'Hondt (1944) werd na functies in het bedrijfsleven en bij de provincie Gelderland in 1976 burgemeester van Hilvarenbeek. Deze functie bekleedde hij tot 1985. Van 1985 tot 1990 was hij burgemeester van Maarssen en van 1990 tot november 2000 van Nijmegen. Van november 2000 tot december 2006 was hij voorzitter van de Vereniging van Universiteiten, de branchevereniging die de belangen van de veertien Nederlandse universiteiten behartigt naar politiek, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen.

Hij vervulde en vervult tal van functies op uiteenlopend terrein.

Op dit moment is hij onder meer president-commissaris van de RvC bij Brink Groep, voorzitter van het bestuur van GGD Nederland en GHOR Nederland, vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis, lid Raad van Toezicht van de Politieacademie en de Academie voor Wetgeving en voorzitter Bestuur Nieuwe Hollandse Waterlinielid.

Drs. H. (Henk) Breukink

Drs. H. (Henk) Breukink

Drs. H. (Henk) Breukink (1950) is commissaris bij Brink Groep, ING Groep, InHolland, NSI en Heembouw, alsmede een woningcorporatie en een zorginstelling. Hij studeerde bedrijfseconomie in Groningen, werkte bijna 20 jaar voor Shell “all over the world” in HR en Finance. Na Shell deed Henk voor Boer & Croon verscheidene opdrachten, waaronder de directie van Schiphol en werd vervolgens CEO van een vermogensbeheerder bij F&C.

Naast zijn werk als beroepscommissaris is Henk coach voor senior executives op basis van motivatieprofielen.

Ir L. M. J. (Ludo) van Halderen

Ir L. M. J. (Ludo) van Halderen

Ir. L. M. J. (Ludo) van Halderen (1946) is werkzaam geweest in de energiewereld waarbij hij vanaf 1989 eindverantwoordelijk was voor verschillende bedrijven in Nederland en Europa. Dit betroffen zowel publieke als beursgenoteerde ondernemingen. Vanaf 2002 tot voorjaar 2008 was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuon. Ludo heeft toezichthoudende functies bekleed bij o.a. Sep, Kema, Bergenco, GKE(vz), ECN, Paques, Vitens, Isala klinieken (vz), Econcern (vz), Dunamenti(Hu)( vz), Polaniec (PL) en Saarbergwerke ( D ).

Op dit moment vervult hij toezichthoudende functies bij Brink Groep, Rabobank IJsseldelta( vz ), Draka Holding, Van Gelder Groep, Smit Transformatoren, Rabovastgoed Groep, ondersteuningsstichting Bachvereniging, Introdans en Kameroperahuis (vz). Hij heeft adviesfuncties bij DIF (Dutch Infrastructure Fund) en het MDLI (Moroccan Dutch Leadership Institute). Daarnaast is hij betrokken als docent bij de Governance University en lid van de Milieuraad van de gemeente Amsterdam.